OriŽntaalse buikdans is al jarenlang mijn grote passie. Naast mijn optredens ben ik vooral werkzaam als buikdansdocent. Ik heb o.a. lesgegeven aan het Cantoraat in Utrecht, het toenmalig Internationaal Folkloristisch Danstheater, de Vrije Academie in Delft, en het CKC in Hoofddorp. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als buikdansdocent voor het Tropenmuseum te Amsterdam. In 1991 heb ik het eerste Nederlandse buikdanstijdschrift, Navel, opgericht. Sinds enige tijd ben ik voorzitter van de BBN, de Buikdansbond Nederland (zie: www.buikdansbond.nl).
Een andere specialisatierichting van mij is het onderwijzen van leerlingen in het zelf maken van choreografieŽn. Dit kan in privť-sessies, d.m.v. een door jou uitgekozen muziekstuk, waarop je zelf op aanwijzingen van en in samenspraak met mij je eigen dans creŽert. Tevens behandelen we daarbij algemene aspecten van het gebruik van muziek en het maken van een choreografie. Op jouw verzoek kunnen ook specifieke oefeningen in techniek en/of stijl deel uitmaken van de lessen.
Af en toe (zie onder het kopje 'Workshops') geef ik een choreografiecursus, waarbij een groep leerlingen op door mij uitgekozen muziekstukken aan de hand van gerichte opdrachten aan een eigen choreografie werkt. Door middel van stijl- en techniek-oefeningen en het bekijken van videoís en dvd's krijg je extra materiaal aangedragen ter inspiratie voor de invulling van de dans. Daarnaast worden gedurende de lessen video-opnamen gemaakt van de vorderingen. Geef je op voor mijn mailinglist als je op de hoogte gehouden wilt worden!

Mijn grootste specialisatie als docent is het overbrengen vanVerfijnde Techniek: de beheersing van de kleinste isolaties, die je in staat stelt je uitdrukkingskracht als danser optimaal te benutten. Ik geef op een individuele manier lessen aan kleine groepen, waarin het mogelijk is diverse niveaus te hebben. Ik geef ook regelmatig workshops Verfijnde Techniek, waarin speciale thema's worden uitgediept.
Doordat ik als een van de weinige docenten over een zeer uitgebreid repertoire aan buikoefeningen en Ėbewegingen beschik, zijn er regelmatig leerlingen die privť-lessen op dat terrein nemen.